Vakwerk

Wat heeft Alfred Heineken gemeen met Shirley Bassey? En wat is de overeenkomst tussen de president van IJsland en een beeldhouwer?
Creativiteit en vakwerk

Creativiteit: het meest raadselachtige vermogen waarmee de menselijke geest is toegerust.
Vakwerk: het beste resultaat waartoe de menselijke geest in staat is.

Sylvia C. Tóth wordt gefascineerd door de werkende mens en in vakwerk gaat ze op zoek naar de samenhang tussen deze twee begrippen.
Op uiterst persoonlijke wijze beschrijft ze de ontmoetingen en de openhartige gesprekken met mannen en vrouwen die bekend staan om hun vakwerk.
Fotograaf Vincent Mentzel legde daarbij op indringende wijze hun portretten vast.
De keuze van de personen werd bepaald door Tóths persoonlijke waardering en door haar streven om een zo gevarieerd mogelijk beeld te geven van de waardevolle manieren waarop het raadsel van de creativiteit tot uiting komt in vakwerk.
Want creativiteit is voor Tóth geen gave die uitsluitend toepasbaar zou zijn op prestaties die wij als kunstzinnig ervaren.
Zij is ervan overtuigd dat ook in de wetenschap, de sport en het zakenleven liefde voor het werk en creativiteit voorwaarde zijn voor baanbrekende inzichten, topprestaties en succesvol management, kortom: voor vakwerk.

Vakwerk bevat negentien hoofdstukken waarin Tóth haar gesprekspartners laat vertellen over hun jeugd en hun carrière, over de hoogtepunten en tegenslagen. Over de omstandigheden waaronder hun creativiteit zich kon ontwikkelen en zij tot vakwerk in staat zijn.
Beeldende kunst, muziek, cultuurfilosofie, haute cuisine, mode, topmanagement, politiek…Vakwerk is een afwisselende en zeer persoonlijke kennismaking met het raadsel van de creativiteit en het resultaat van het vakwerk.
Sylvia C. Tóth is directievoorzitter van Content Beheer. In Nederland is zij de enige vrouwelijke ondernemer, aan het hoofd van een aan de Amsterdamse Effectenbeurs genoteerd bedrijf. Zij is tevens voorzitter van de Stichting Ronald McDonald Kinderfonds in ons land (zie achterflap).
Na Een geslaagde onderneming is Vakwerk haar tweede boek.

ISBN: 90 5018 188 0